Prima zi de scoala si prietenii nostri...

Prima zi de scoala are o incarcatura extrem de puternica. Dupa 3 luni de vacanta, de zbenguiala si libertate, nu cred sa existe vre un copil care, desi trist ca s a terminat perioada de libertate, sa nu astepte inceputul unui nou an scolar, macar de dragul intalnirii cu colegii dragi, dascalii, hainutele noi, ghiozdanelele, pixurile colorate, pantofiorii si sarafanele. Pentru cei din centrele de plasament, senzatia unei runde de shopping personala si exclusiva, e straina. Asa ca, ne am propus sa le facem cadou experienta asta! Cupluri de agenti de implinit dorinte, i au luat, rand pe rand pe copiii nostri dragi de la Mogosoaia, la cumparaturi! Rechizite, hainute noi, pantofiori, echipament pentru ora de sport, accesorii. Plimbari de o zi, stilisti, cofetarii, restaurante, locuri de joaca, mall uri. Plus angajamente luate din drag: anul asta o sa invat mai bine!  

Agentii de implinit dorinte, care au fost langa noi toata vara, ne au stat alaturi si in prima zi de scoala. Candice si Adrian au venit duminica seara cu un tort de ciocolata minunat ca sa incheiem  festiv vacanta ... fara tristeti si regrete. Doar cu amintiri frumoase depanate, cu concluzii si drag de tot ce a fost si are sa mai vina! Luni dimineata, Razvan s a prezentat la Mogosoaia de la prima ora a diminetii, cu buchetele de flori pentru fiecare in parte, pentru profesori si cu cateva sute de croisante ajunse tocmai de la Madrid, pentru  pachetelul din fiecare dimineata...


campania  "Ghiozdanul / o dorinta cu boboci, care si numara bucuriile toamna"
Agentia de implinit dorinte 

" Toamna asta a venit brusc, cu... toamna! Incepe si scoala! Trist  pentru toata lumea... oarecum pentru copiii care nu se mai pot juca in voie, trist pentru parintii care se inghesuie prin magazine la cumparaturi cu salariile insfertite. Trist pentru parintii care nu au copii. Trist pentru copiii care nu au parinti! Nu putem inveseli nici noi prea multe tristeti, dar cu una, macar, putem incerca... Avem in grija 17 copii care incep scoala. Copii institutionalizati intr un centru de plasament... Ghiozdanel, uniforma, costum si papuci de sport, pulovarase, pantofiori, rechizite. Nu e usor! Si uneori e chiar foarte trist! Ne am dori tare mult (iar ei mai mult decat noi) sa fie veseli in prima zi de scoala, fara ghiozdan si hainute ramase de la cei mari, rupte si rascusute, cu pantofiori noi si penare doldora de creioane colorate!" Ne am dorit si s a implinit!
Doru Antemir si Elena Vaile i au luat pentru o zi, la cumparaturi si distractie in oras pe Vali si Alex, Laura Bogdan pe Ioana, Familia Iannescu a avut grija ca Bety sa aiba un inceput de scoala luminos, Nicoleta Svarlefus, sotul ei Cornel si prietenii lor au mers la cumparaturi cu Lili si ne au lasat si banuti pentru a mai completa nevoile din primele zile de scoala. La fel si Calin Pirvu, tocmai din Germania, sau Alexandra Murarus, care, impreuna cu prietenii ei Sergiu Nani si Tily Niculae, le au luat copiilor stick-uri de memorie, dresuri de scoala si "ocazie", bibliorafturi si hartie xerox. Elena Ivan a fost alaturi de noi pentru Coca, Mihaela Dima si familia ei pentru Flori, Ela Ionescu si Nelu Barbu au iesit la cumparaturi cu Ionut, Mirela Rus si Ionut Copoiu l au rasfatat pe George. Natalie Ester si Radu Cezar Gheorgheza au fost atenti la sufletele Georgianei si a lui Stefan, iar Andreea Talmazan si a luat copilul propriu si pe Criss a noastra si au iesit in oras... librariile DIVERTA au intrat in campanie cu cate un ghiozdan echipat, pentru fiecare copil in parte. Multumesc / e un cuvant sincer, care a venit din fundul sufletelor astora mici, cu drag si recunostinta!








DAR DIN DAR SE FACE RAIUL

Vara alaturi de cei mici a avut mai multe scopuri. Unul dintre ele a fost acela de a i invata sa fie, la randul lor, agenti de implinit dorinte. De a i invata sa imparta. Sa fie generosi, sa si lucreze sufletul. Am inceput cu Bubu si o poveste pe care ne a semnalat o Laurenti Partocica, prietenul nostru (cel care a licitat pentru Centrul de Plasament The Door, pantofii scosi la licitatie de Dan Teodorescu). Povestea unei mame si a doi copii, care incepeau scoala apasati de tristete, lipsuri si necaz. Georgiana incepea clasa a I a, iar Bogdanel gradinita. Lista cu necesarul acestui nou start in viata lor ii depasea cu mult! Bubu a noastra a intrat si ea in clasa a I a. Si a invatat sa fie agent de implinit dorinte. Copiii noastri au primit o multime de lucruri in campania "ghiozdanul" si au invatat astfel sa imparta! Bubu a pregatit atenta fiecare caietel, carte de povesti, rechizitele, lapticul si dulciurile, periutele de dinti, produsele de igiena, penarul doldora cu creioane colorate si carioci... special pentru Georgiana si Bogdanel!




2 comentarii:

  1. Apreciez tot ce ati facut si ceea ce faceti in continuare pentru copii.
    Ma inclin...

    RăspundețiȘtergere
  2. ...dar sa nu o uitam pe Carmen Plesea, datorita ei eu am aflat de acest caz!!!...
    Multumesc Carmen Plesea, multumesc 'Chic de Zece' !!!!...

    RăspundețiȘtergere