Excursii

Sambata de sus / Tara Fagarasului
octombrie 2010
Un octombrie friguros. Mai friguros decat altele. Cu 0 grade! O Tara a Fagarasului frumoasa. Parca mai frumoasa decat altele... Cand am intrat pe aleea care duce spre Manastirea Brancoveanu, de la Sambata de Sus, s au auzit glasuri de copii : "Uau, am intrat in Paradis?" Au fost 3 zile fara televizor, calculator, I pod sau PSP. Doar munte, o manastire, o academie de spiritualitate, oameni buni si frumosi, cai, apa, pamant, lumina!
Multumim Sandu Gherghe, omul care ne a facut cadou aceasta excursie, alaturi de staretul Manastirii Constantin Brancoveanu, preotul Ilarion Urs. Multumim Hergheliei de la Sambata de Jos si oamenilor care ne au plimbat cu trasura, ne au povestit despre cai, ne au lasat sa intram in lumea lor... Multumim tuturor celor cu care ne am intersectat la Manastirea de la Sambata de Sus, care ne au primit cu drag si bratele deschise. Ospitalitatea ardeleneasca, randuiala, grija fata de aproapele si smerenia de acolo ne au fost invatatura de minte... Am plecat cu gandul de a reveni in vara, ca sa continuam lectia asta de spiritualitate, lectie extraordinara pentru niste copii crescuti intr un centru de plasament. E locul cel mai bun in care poti invata ca Dumnezeu tine loc cu succes si de tata si de mama. Trebuie doar sa crezi!


..............................................................................................................

Targoviste / la iarba verde
septembrie 2010

La Targoviste am fost acasa la "doamna Teo", una dintre educatoarele copiilor. Cozonac, muzica populara, un gratar pe dealul Mare, o intalnire intamplatoare sau nu (asa cum sunt toate intalnirile frumoase din viata noastra) cu o femeie ciurdar, crescuta intr o casa de copii... povesti, cules de macese, copaci,  toamna frumoasa si colorata!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu